Hälsocenter, café och en unik mötesplats

 

Regndroppsterapi

FTG

Regndroppsmassage (raindrop technique) är en läkande effektiv SPA-behandling som motverkar stress och värk(även huvudvärk), stärker och balanserar kropp och själ. Mycket bra vid rygg- och nackbesvär. Man använder sig av särskilt utvalda eteriska oljor som varsamt droppas ut och masseras in under fotsulorna samt med fjäderlätta grepp över rygg och axlar. Behandlingen avslutas med ångande varm handduk och stilla ro. (Nagellack på tår bör tas bort innan)

 

Tid: 75-90min
 Pris: 850kr

Utförs av: Lisa Boström och Sandra Hallgren

Antistress med ansiktsbehandling

FTG

Först får du en lugnande ryggmassage med olja och eteriskaoljor i 25 minuter. Sedan följs den upp med en ansiktsbehandling med NHT Global rengöring och fuktkräm med ingridienser som bl.a. aloevera, jojoba, lösligt kollagen och karragenatång stramar upp och återfuktar huden.

Peeling/rengöring och mask med manuka honung. blåbär, hyoluransyra, aloevera och E-vitamin.

Under tiden ansiktsmasken verkar, får du en avslappnande massage av händer och fötter. Den avslutas med massage av ansikte och skalp.

 

Tid: 55min
Pris: 750kr

Utförs av: Lisa Boström

Klassisk massage

FTG

Om du har speciella behov välj gärna Terapeutisk massagebehandling.

 85min-En helkroppsmassage med extra allt!

Med denna massage går man igenom hela kroppen och vid önskemål läggs extra fokus på de ställen du önskar.


 55min - Denna massage går igenom kroppens alla muskler med fokus på rygg och nacke. Den fungerar utmärkt i syfte att fräscha upp muskler efter träning/arbetsvecka eller bara ge dig en skön upplevelse.

 55min - Tyst. Samma som ovanstående, men utförs helt under tystnad efter förberedande samtal.


 25min - Denna massage inriktar sig på överkroppen med fokus på nacke/rygg, men även armar och bröstkorg ingår. En skön behandling och genomgång av musklerna ger dig  välmående och avslappning.

 25min - Tyst. Samma som ovanstående, men utförs helt under tystnad efter förberedande samtal.

 

Tid: 25, 55 eller 85min
 Pris: 400, 700 eller 950kr

Ansikts-/huvud-/nackmassage

FTG

Detta är en skön avstressande ansiktsmassage som släpper på spänningar och ökar blodcirkulationen. Jag behandlar hela ansiktet, huvud och nacke. Många spänningar sätter sig i dess små muskler utan att vi tänker på det. Spända käkar kan leda till spänd nacke som i sin tur leder till huvudvärk och andra problem.

 

Det är väldigt sällan dessa muskler får vila. Speciellt om vi biter ihop på nätterna som många gör. Och på dagarna så pratar vi, tuggar, ler eller biter ihop och stressar. Dom är alltid igång.

(Se också Käkledsbehandling)

Tid: 25min
Pris:400kr

BOKA

Utförs av: Lisa Boström

Lymfdränage

Lymfdränage stimulerar kroppens lymfflöde, dvs det flöde som sköter borttransporten av slaggprodukter och ett väl fungerande immunförsvar. En djup, avslappnande och effektiv behandling som understödjer en storstädning av kroppen.

 

Tid: 25min eller 55min
Pris: 380 eller 740kr

Utförs av: Mia Nilsson

Terapeutisk massagebehandling

FTG

En terapeutisk behandling är till för att hjälpa dig med problem och smärtor i kroppen men även för att förebygga besvär. Behandlingen börjar med en undersökning med journalskrivning och fortsätter sedan med behandling. Behandlingen kan bestå av olika massagetekniker, allt från tuffare muskulering till tekniker som bygger på smärtfria lägen och muskelsignalsmanupilationer. Behandlingen anpassas helt efter dig och dina behov för bästa resultat.

Tid: 25min

Pris: 480kr

BOKA 30

Utförs av: Lisa Boström

Tillsammansbehandling för två personer

FTG

Unna dig och din vän/ partner en skön stund tillsammans. Under en timmes tid kopplar ni av med frukt och juice.

Ni börjar med ett fotbad, under tiden får ni handmassage uppföljt med fot och vadmassage. Skalp, skuldra och ansiktet får sedan en skön massage.

Tid:  60min
Pris: 930kr

BOKA

Utförs av: Lisa Boström

Aroma Hot-stone

FTG

En avkopplande och djupgående massage med varma lavastenar och väldoftande/läkande eteriska oljor. De varma stenarna löser upp dina spänningar och och ger vila för både kropp och själ. Underbart skönt! Den har en lugnande och stressreducerande effekt samtidigt som den ger ny kraft och energi. Hot stone massage bygger på flera tusen år gammal orientalisk filosofi med härstamning från antika Kina och Indien. Ej lämplig för gravida.


Helkropp eller halvkropp.

Tid: 30min eller 60min
Pris: 600-900kr

Utförs av: Lisa Boström

Spamassage

FTG

Njut av mjuk massage med varma oljor i ett rytmiskt flöde. Avkopplande och avstressande för kropp och själ. Endast mjuka massagetag utförs. Välj mellan neutral, uppiggande, utrensande, avkopplande eller muskelavslappnande olja.
Helkropp eller halvkropp.

 

Tid: 25min eller 55min
Pris:400-700kr

Utförs av: Lisa Boström

Rosenterapi

Rosenmetoden är en varsam och inkännande beröring som syftar till att lösa upp muskelspänningar i kroppen. Behandlingen bidrar till djup avspänning och en ökad kroppsmedvetenhet.

 

Tid: 50min
Pris: 750 kr

 

BOKA

Utförs av: Annette Hultin

Kinesiologitejpning

FTG

Tejpningstekniken som hjälper skadad eller överbelastad att rehabiliteras.

 

Tid: 20min
Pris: 320kr

Utförs av: Börje Karlsson

Ortobionomi 25 min

FTG

Ortobionomi är en manuell behandlingsmetod för att återställa normal rörlighet i kroppen.

 

Orto betyder rak eller rät, och bio betyder liv. Ortobionomi kallas även strain and counterstrain, dvs. spänning av motspänning. Metoden har utarbetats av en amerikan vid namn Jones och är en osteopatisk teknik.

 

Ortobionomi innebär en långsam töjning av muskler under ca 1 1/2 minut. Då slappnar reflexmässigt spända muskler av, och en felfungerande led i t.ex. ryggraden kan korrigera sig själv. Ortobionomi tillämpas vid problem i rörelseapparaten. Det är en lugn metod, enligt uppgift särskilt lämpad för patienter som har svåra smärtor och är känsliga för beröring och behandling.

 

Tid: 25min
Pris: 400kr

BOKA

Utförs av: Miriam Adolfsson

PosturalTräning/Behandling 120 – 90min

För dig som har någon form av muskulär obalans, smärta eller värk, återkommande skador, stelhet, inskränkt rörlighet och för dig som vill förbättra din hållning och den fysiska prestationsförmågan.

Med en kombination av PosturalTräning och Behandling enligt OptimumMetoden återställer vi kroppens naturliga balans och förmåga att fördela belastning.

Vi tittar på helheten och åtgärdar grundorsaken till problemet istället för att bara lindra symtom, och som oftast sitter orsaken till obalanser och smärta i en annan del av kroppen än den som gör ont. Visste du att t.ex. en axelsmärta kan ha sin grundorsak i höften?

Besök 1 - Första gången är alltid 120 min där vi går igenom besvärhistorik, funktionsanalys och stressanalys med biofeedback, behandling efter behov, och ger dig ett individanpassat träningsprogram för hemträning. Pris 1500 kr (ordinarie 1800kr).

Besök 2 - Uppföljning 90 min samt behandling vid behov och modifiering av träningsprogrammet eller upplägg av nytt program. Pris 1500 kr.

Besök 3 och framåt – Återbesöken 90 min omfattar en ny analys och funktionsbedömning, genomgång och modifiering av existerande program eller genomgång av nytt träningsprogram och behandling vid behov. Pris 1350 kr.

 

Tid: 120min - 90min
Pris: 1500kr -1350kr

Besök 1

Besök 2

Besök 3

Utförs av: Diana Lindberg

NAT

FTG

 

NAT balanserar och stärker nervsystemet. Man arbetar bl a vid området Locus coeruleus (LC), kroppens centrala växlingsstation där 1000 olika nervbanor passerar, och det är som att öppna dörren (en inkörsport) till hjärnan. Locus coeruleus är en kärna i hjärnstammen som fungerar som hjärnans pacemaker och som styr viktiga funktioner kring bl a

- vakenhet och sömnrytm

- uppmärksamhet och minne

- smärtupplevelser

- stress

- beteendemässig flexibilitet och impulskontroll

- andra känslor

 

Syftet med NAT är att helt väcka och återställa full kapacitet i LC vid basen av hjärnan och på så sätt skapa en miljö som underlättar bästa möjliga hälsa, läkning och kroppsfunktion.

 

Tid: 25min
Pris: 600kr

BOKA

Utförs av: Sandra Hallgren

 

Telefon: 063-779077 I E-mail: info@2inspire.se I Adress: Storgatan 26 ÖSTERSUND