Hälsocenter, café & en unik mötesplats

EVENT & FÖRELÄSNINGAR

Ecocaféet fungerar som ett informationscenter där bland annat föreläsningar och event hålls. Dessa anordnas av oss samt av våra samarbetspartners, däribland Hälsa i Samverkan, Studieförbundet Vuxenskolan, NBV, Studiefrämjandet, Tandvårdsskadeförbundet och olika privatpersoner.

 •  8 AUGUSTI 2018 - 18.00
  Tallkottkörtelns mysterium och DMT - Föreläsning med Jörgen Tranberg
  LÄS MER

  ARRANGÖR: Academy Compassion

  Det finns såpass mycket forskning på tallkottkörteln vilket ger oss flertalet broar mellan vetenskaplig forskning och spirituella livsfilosofiska läror. Men ändå är tallkottkörteln såpass outforskad att vi fortfarande kan betrakta den som ett mysterium.

  DMT bildas vid normal metabolism och finns naturligt i människokroppen. Det finns starka indikationer att DMT gör oss modiga och nyfikna och gör att vi ser möjligheter, att vi läker både emotionella och fysiska trauma och att den ger oss mer energi. DMT hjälper oss också att samarbeta bättre, för den gör att vi väljer gynnsamma och hälsosamma miljöer. Den ger skaparglädje, leder till att det blir lättare för oss att dra gränser och ger oss insikter åt vår inre medvetenhet.

  Den gör att vi kan betrakta begreppet tacksamhet enklare och därigenom känna tacksamhet lättare. Den gör att vi känner starkare empati och ödmjukhet och lättare kan försonas med människor och leva utifrån compassions grundvärderingar.

  DMT gör det och så mycket mer.

  Men det finns ändå ett mysterium som ännu inte är fastställt av forskning. Inte heller förklarad i filosofiska och spirituella läror men som går att söka i andra läror och mellan dessa läror går det att bygga broar så att vi kan vidga möjligheten att få svar på våra frågor.

  Utifrån ett filosofiskt perspektiv så kan man säga att ämnet får saker att krackelera och därefter skapar universum resten. Det gör att ämnet får en personlighet att görs så lite som möjligt och så sköter universums krackelering sin egna organisation och något ”nytt” kommer skapas.

  Academy Compassion presenterar en kvällsföreläsning där Jörgen Tranberg bygger broar mellan dessa läror.

  Vi har alla olika upplevelser som påverkar vårt handlande. Helt klart är det att alla våra upplevelser styr våra liv. Så vårt handlande kan förklaras utan att referera till upplevelser.

  Tallkottkörtelns effekt genom DMT gör att du blir en ansvarsfull, trygg medmänniska som kan verka genom ditt vidare syfte.

  Frågor som kommer representeras under kvällen är:

  - Finns det något som vi kan kalla en själ och hur ser den i så fall ut?

  - Senaste forskningen tvingar oss hela tiden att ändra den syn som vi har på kropp och själ som två separata enheter. Finns det en synlig bro?

  - Våra sinnesintryck, tankar, känslor hur kan vi göra dem tillgängliga och bidra till andra.

  TID, PLATS OCH BOKA

  Östersund - 8 augusti. Tid: kl 18.00-20.45
  Ecocaféet, Storgatan 26.

  Pris: 195 kr
  Boka din biljett här!

  Kl 18.00 - 20.45

  Pris: 195 kr (anmäl dig på länken ovan)

 •  9 AUGUSTI 2018 - 18.30
  En shamans resa genom tidlöshet!
  LÄS MER

  ARRANGÖR: Victor Forselius & Helena Danielsson

  Victor berättar:

  Som Shaman vet jag hur vi "drömmer fram världen till manifestation”, och har lärt mig bemästra energi och avsikt som skapar vår verklighet.

  Jag har nu vandrat den Inka Shamanska traditionen i över 9 år och lärt mig att ömsa mitt förflutna såsom ormen ömsar sitt skinn. Att omvända mina djupaste sår till kraftkällor och medkänsla.

  I Augusti kommer jag till Östersund för att dela en djup och ceremoniell föreläsning om shamanens förståelse om hur vi lever och arbetar utanför linjär tid. Jag berättar och visar hur vi genom själ och vårt altare i tidlöshet skapar kraftfull healing under ceremoni och kommunicerar med en värld av levande energi.

  Kom och lyssna till en djup visdom för att få egna verktyg till att väcka ett nytt djup i din andliga resa. Möt en ny och kraftfull förståelse över hur du kan använda universums flöde till att transformera ditt liv mot en helt ny riktning.

  Kl 18.30 - 21:30

  Pris: 250kr kontant på plats

 •  15 AUGUSTI 2018 - 15.00
  ReleaseFika - MEDVETET BARFOTA - Om Jordning & Läkning
  LÄS MER

  ARRANGÖR: Grön Kärlek

  Kom och fira boksläpp med oss! Lilian Alterskjaer signerar sin bok: Medvetet barfota- om jordning och läkning.

  Boken är en källa till kunskap om hur elektroner skapar hälsa så snart vi har hudkontakt med jorden.

  Det bjuds på ecobubbel och för alla fikasugna erbjuder Ecocafeét dagen till ära: Vaniljfudge med Nobellkaffe för 50:-/person

  Varmt välkomna
   
  Kl 15.00

  Pris: Fritt inträde

 •  30 AUGUSTI 2018 - 18.30
  Kulturkväll - Resan hit och livet i Sverige
  LÄS MER

  ARRANGÖR: Hälsa i Samverkan

  Tre nysvenskar berättar om sin resa

  Kl 18.30 - 21:30

  Pris: Gratis för medlemmar (pris för ett års medlemskap: 100kr)

 • 31 AUGUSTI
  Minska smärta och förbättra din hållning redan efter en timma
  LÄS MER

  ARRANGÖR: Rebecca Reis

  MINSKA SMÄRTA OCH FÖRBÄTTRA DIN HÅLLNING REDAN EFTER EN TIMMA!

  Gratis föreläsning 31 augusti 17-18.

  Rebecca Reis, Postural Tränare, Yogalärare och kinesiolog från Örnsköldsvik, kommer åter igen till Östersund och oss på EcoCaféet den 30, 31 augusti och 1 september för behandlingar och gratisföreläsning!

  Föreläsningen tar upp ämnen som hållning, smärtor/skador, funktionsoptimering via Postural Terapi och Yoga. Du får en introduktion i metodiken som därmed ökar din förståelse kring hur kroppens alla leder/muskler. Du kommer också få svar på hur många olika symptom kan vara en och samma funktionella grundorsak. Har du t.ex. tänkt på att din högra fot kan vara orsaken till att din axel gör ont? Lär dig se samband du inte tänkt på förut.

  Postural Yoga är en helt unik yogaform som vuxit fram ur grundpelarna inom Postural Terapi och Yoga. En smidig, lätt och avslappnad kropp som dessutom upplevs stark och stabil är en unik känsla – det är den Postural Yogans mål.

  31 augusti:
  17.00-18.00 Föreläsning.
  18.00-18.30 Finns det även tid för frågor.

  Föreläsningen är gratis!
  Ingen föranmälan krävs men tryck gärna att du kommer i evenemanget på vår Facebooksida så vi vet ungefär hur många vi blir.

  _______________________________________________

  INDIVIDANPASSADE TRÄNINGSPROGRAM
  30 augusti - 1 september

  Har Du värk, skador, kronisk smärta i muskler eller leder, behöver rehabilitering efter en operation, vill öka din prestationsförmåga eller bara vill förbättra din hållning?

  Passa på att boka en tid för ett individuellt möte med Rebecca och få ett för dig individanpassat träningsprogram!

  Rebecca jobbar även med mentala blockeringar genom Inner Child Work och Shadow Work och är Certificerad Completion Process Practitioner utav Teal Swan. Under helgen kan Du även boka tid för att släppa mentala blockeringar och beteenden som inte längre gynnar dig.

  Pris: 1500:- för 90 minuter
  //Tyvärr är de privata tiderna slut. Kom gärna på föreläsningen.
  Det finns möjlighet till att träna hemifrån, onlineträning som startar i september.
  Ny behandlingshelg är planerad i oktober/november. Mer om detta på föreläsningen.//
  Boka din tid på http://rebeccareis.se/boka-tid/
  Välj behandlingar i Sverige/världen, Östersund och välj sedan önskad tid.

  Föreläsning 31 augusti:
  Kl 17.00 - 18:00

  Pris: Fritt inträde (ingen föranmälan krävs)

 •  13 SEPTEMBER 2018
  Mindfulness för alla – föreläsning med Annelie Uhlander Gundt
  LÄS MER

  ARRANGÖR: Ecocaféet

  Välkommen till en föreläsning med möjlighet att prova på några Mindfulnessövningar och höra Annelie Uhlander Gundt berätta mer om Mindfulness och de effekter som träningen kan ge oss, vilket numera även kan påvisas genom forskning på hjärnan.

  Annelie Uhlander Gundt:
  "Vad innebär egentligen begreppet Mindfulness, ett ord som används i
  alla möjliga sammanhang, allt från upplysning till att inreda sitt badrum med Mindfulness?

  Genom träning i medveten närvaro - mindfulness
  - som bl a handlar om olika former av uppmärksamhets- och fokuseringsövningar, lär vi oss att känna igen de mönster och beteenden som vi lagt oss till med genom åren och som inte alls gagnar oss.
  Vi lär oss hur negativa tankar påverkar och kan hålla sitt grepp om oss och på så sätt ta oss allt längre bort från oss själva och vårt ursprung som är en energi fylld av kärlek.

  Jag arbetar själv som mindfulnessinstruktör och försöker praktisera Mindfulness eller medveten närvaro i mitt dagliga liv.

  Genom mindfulness kan vi se att vi i alla lägen har ett val, nämligen hur vi förhåller oss till oss själva och vår omvärld. På det sättet kan vi välja ett mer glädjefyllt och livsejakande liv för oss själva. Ett liv utan den stress som det informationssamhälle vi lever i lätt får oss känna.

  Jon Kabat-Zinn, grundaren av MBSR Mindfulness Stress Reduktion, säjer:
  ”Att inte träna är också en träning”, vilket också är min egen erfarenhet.
  Då träningen i Mindfulness är en upplevelsebaserad träning är det ibland först när vi tappat kontinuiteten i träningen som vi förstår vikten av att träna regelbundet, och vad detta sätt att förhålla sig till sig själv och livet kan göra för oss. "

  Anneli kommer också att berätta om den 8-veckors Mindfulnesskurs som börjar i oktober.

  Varmt välkommen till Ecocaféet!

  Kl 18.30 - 19:30

  Pris: Föreläsnngen är gratis och ingen föranmälan behövs.

 • 18 SEPTEMBER 2018
  Hjärtats 5e kammare och dess 9 tempel! med Victor Forselius
  LÄS MER

  ARRANGÖR: Ecocaféet

  Varmt välkomna till en av mina mest omtyckta och djupgående föreläsningar om hur shamanen ser att vårat fysiska hjärta inte bara har fyra kammare utan även en femte. Genom energi och själ träder vi in genom denna port och in i klientens energihjärta. En plats där vi finner klientens nio tempel av grundkänslor.

  Under min resa med Inkas Q'ero Shamaner har de delat med sig av deras uråldriga visdom om vårt energifält och dess anatomi. De har även visat mig hur varje människa bär med sig nio grundkänslor som styr och skapar alla andra känslor. De har lärt mig att träda in i dessa tempel för att se och läka det klienten har gått igenom känslomässigt under livet.

  Genom vissa trauman kan porten till vissa av dessa nio grundkänslor stängas vilket har en stor följd och skapar en domino effekt av hur vi kan eller vågar utrycka dem genom livet.

  Kom och få en djup förståelse över hur shamanen helar och skiftar klientens energifält och känslor via djupa reskap och visdom om kroppens och energifältets anatomi. Kom och lyssna till hur vi människor skapar sjukdom och tung energi inom oss genom att leva upp tunga känslor som påverkas av våra sårade och begränsande historier från det förflutna.

  Bakom varje problem finns en andlig lösning!

  Varmt välkomna!
  Victor Forselius - Hatun Apuchen

  -------------------------------------------------------

  Föreläsningen hålls torsdag den 18e September kl 18.30 till 21.30 på EcoCafeèt i Östersund.
  Föreläsningen kostar 250kr per person och gott fika går att handla inhandla på Cafeét. Betalningen sker KONTANT på plats.

  Anmälan till föreläsningen och bokning av behandlingar görs genom Helena Danielsson på nummer 070-315 71 82. Det är viktigt att du kontaktar Helena via telefon eller sms senast den 17/9 för att delta. (Har ni anmält er till föreläsningen förväntas ni komma då det finns ett begränsat antal platser).

  Plats: Storgatan 26, Östersund

  Hemsida: www.qeromedicine.com
  Evenemangsfoto: Anna Thors

  Varmt Välkommen!
  Tukuy Sonqoymanta, "Av hela mitt hjärta"
  Victor Forselius – Hatun Apuchen
  & Helena Danielsson
  Kl 18.30 - 21:30

   

 •  20 SEPTEMBER 2018
  Framtidens hälsa är redan här – föreläsning med Maria Kvärnsten
  LÄS MER

  ARRANGÖR: Ecocaféet

  Om fysikalisk vaskulär terapi.

   

  Bra cirkulation är nyckeln.

  Blodcirkulationen är kroppens försörjningssystem. Den förser våra vävnader och organ med näringsämnen och syre, och samtidigt omhändertas och avlägsnas avfallsprodukter. 75 % av denna process äger rum i de minsta blodkärlen – i mikrocirkulationen.

   

  En effektiv stimulering av mikrocirkulationen stödjer viktiga fysiska processer för prevention, läkning, återhämtning och regenerering och kan användas som komplement till många olika behandlingar och indikationer.

   

  Maria Kvärnsten delar med sej av kunskap och erfarenheter i ett intressant och viktigt ämne för vår hälsa.

   

  Erbjudande!

  Gratis enskild Prova På, till ett värde av 200 kr.

   

  Anmälan: senast 18/9 till info@kvarnstens.se

  https://kvarnstens.bemergroup.com/sv

   

  Varmt välkommen!


  Kl 18.30 - 20:30

  Pris:

 •  27 SEPTEMBER 2018 - 18.30
  Röstfrekvens - Föreläsning med Eva Samuelsson
  LÄS MER

  ARRANGÖR: Hälsa i Samverkan

  Mer info kommer

  Kl 18.30 - 21:30

  Pris: Gratis för medlemmar (pris för ett års medlemskap: 100kr)

 • 4 OKTOBER 2018
  Immunförsvar, kost och eteriska oljor - Börje Karlsson
  LÄS MER

  ARRANGÖR: Ecocaféet

  Vi alla vill väl känna oss pigga, starka och lyckliga oavsett årstid? Jag är i alla fall en av dom!

  För att ge oss alla chansen att må lite bättre, speciellt under den mörkaste tiden på året, vill vi bjuda in till en föreläsning om Immunförsvaret, kost och eteriska oljor.

   

  För vare sig vi känner oss redo eller inte så är vintern, med allt vad det innebär, vabb, förkylningar och d-vitaminbrist, snart här.

   

  Under kvällen tar vi upp ämnen som:

  Vad kan vi göra för att öka vårt immunförsvar? Hur vet man vilka eteriska oljor som är bra för just mig? Vad är tjuvdroppar, man alltid hör talas om? Stämmer det att immunförsvaret sitter i magen? Hur viktig är egentligen kosten för immunförsvaret?

  Allt detta och mycket, mycket mer.

   

  Vi håller till här på Ecocaféet mellan 18.30-20.30 och det blir tillfällen för att ställa frågor, lukta på och testa eteriska oljor samt ta en fika.

   

  FÖRELÄSARE:

  Börje Karlsson, Lic. Kostrådgivare och ägare av Ecocaféet - 2ispire.

   

  PRIS:

  200 kr - i priset ingår både föreläsningen och en goodiebag för över 500 kr!

  Du får bland annat ett värdebevis på en zyto-scanning, där du kan få reda på mer om vilka oljor, behandlingar mm som din kropp skulle må bra av just nu.

  Betalning med Swish till 123 467 7472 eller direkt i caféet.

   

  BOKNING:

  Senast 3 oktober till Ecocaféet antingen via telefon Ecocaféet 063-779077, eller mail info@ecocafeet.se.

   

  Varmt välkommen!


  Kl 18.30 - 20:30

 • 11 OKTOBER 2018
  Medvetet barfota - om jordning, läkning och geniala tips! - Lilian Alterskjaer
  LÄS MER

  ARRANGÖR: Ecocaféet

  Kom och lyssna till författaren Lilian Alterskjaer som fördjupar dina kunskaper om hur jorden ger oss läkande elektroner vid hudkontakt.

  Låt dig inspireras av hennes enkla och inspirerande tips hur vi minskar vår utsatthet för elektromagnetisk strålning.

   

  Boken Medvetet barfota - om jordning och läkning finns att köpa på plats och signeras.

  Gofika finns att köpa i Ecocafeét.

   

  Plats: Ecocafeét - 2inspire Östersund

   

  Varmt välkommen!

  Kl 18.30 - 20:00

  Pris: 150 kr.

 • 18 OKTOBER 2018
  Varför är jag som jag är? - Mattias Högberg Ottosson
  LÄS MER

  ARRANGÖR: Ecocaféet

  En föreläsning om barndomens koppling till psykiskt lidande och hur detta kan behandlas utifrån i huvudsak psykoanalytiska teorier. Många som söker hjälp för affektiva störningar idag passar inte för den vård som erbjuds.
  Föreläsningen syftar till att belysa ett annat, ofta okänt, men vedertaget perspektiv på psykiatrisk och psykologisk vård.

  Mattias är behandlingspedagog, utbildad gestaltterapeut och psykoanalytiskt skolad hypnosterapeut. Mattias har personlig erfarenhet av att växa upp i en dysfunktionell familj och kommer även att berätta delar av sin resa.

  Tid 18.30 - 21.00

  Paus för fika ca 19.30 - 20.00

  Pris 250 kr.

  Betala till Ecocaféet på plats.

  Drop in - ingen anmälning.

  Välkommen!

  Pris: 250 kr.

 • 19 OKTOBER 2018
  Gratis föreläsning: Förbättra din hållning på 1 timma! - Rebecca Reis
  LÄS MER2

  ARRANGÖR: Ecocaféet

  MINSKA SMÄRTA OCH FÖRBÄTTRA DIN HÅLLNING REDAN EFTER EN TIMMA!

  Rebecca Reis, Postural Tränare, Yogalärare och Kinesiolog från Örnsköldsvik kommer åter igen till Östersund och oss på EcoCaféet den 19, 20, 21 och 22 oktober för behandlingar och gratisföreläsning!

   

  Föreläsningen tar upp ämnen som hållning, smärtor/skador, hur känslor och hållning är sammanlänkat och hur du kan skapa funktionsoptimering via Postural Terapi och Yoga.

   

  Du får en introduktion i metodiken som därmed ökar din förståelse kring hur kroppens alla leder/muskler samspelar. Du kommer också få svar på hur många olika symptom kan vara en och samma funktionella grundorsak. Har du t.ex. tänkt på att din högra fot kan vara orsaken till att din axel gör ont? Lär dig se samband du inte tänkt på förut.

   

  Postural Yoga är en helt unik yogaform som vuxit fram ur grundpelarna inom Postural Terapi och Yoga. En smidig, lätt och avslappnad kropp som dessutom upplevs stark och stabil är en unik känsla – det är den Postural Yogans mål.

   

  18.00-18.30 Finns det även tid för frågor.

   

  Föreläsningen är gratis! Ingen föranmälan krävs men tryck gärna att du kommer i evenemanget så vi vet ungefär hur många vi blir.

  _______________________________________________

   

  INDIVIDANPASSADE TRÄNINGSPROGRAM

   

  Har Du värk, skador, kronisk smärta i muskler eller leder, behöver rehabilitering efter en operation, vill öka din prestationsförmåga eller bara vill förbättra din hållning?

   

  Passa på att boka en tid för ett individuellt möte med Rebecca och få ett för dig individanpassat träningsprogram!

   

  Rebecca, jobbar även med mentala blockeringar genom Inner Child Work och Shadow Work och är Certificerad Completion Process Practitioner utav Teal Swan. Under helgen kan även boka tid för att släppa mentala blockeringar och beteenden som inte längre gynnar dig.

   

  Pris: 1500:- för 90 minuter.

   

  OBS: Tyvärr är de privata tiderna slut, men kom gärna på föreläsningen.

  Vi planerar för att hon ska komma tillbaka snart igen, ev redan i november. Mer om detta på föreläsningen.

   

  Välkomna!


  Kl 17.00 - 18:00

  Pris: Gratis föreläsning

 • 29 OKTOBER 2018
  Hatun Karpay – Den största initieringen! - Victor Forselius
  LÄS MER3

  ARRANGÖR: Ecocaféet

  Jag önskar er varmt välkomna till denna föreläsning där jag delar en autentisk del av Q´ero shamanens väg och lära genom healing och initieringar in i hjärtats väg. Jag kommer att dela de steg som shamanen traditionellt går igenom för att förbereda sig för ett liv i service för sitt samhälle, medmänniskor och allt levande. Hur vi genomgår tre stora initieringar och i djupt kommittment; för våra chakran och kraftcenter i balans och harmoni.

  Dessa tre initieringar har överförts från lärare till elev i tusentals år och bygger på hela den inka shamanska energimedicinen. Tre initieringar som öppnar vår förmåga att se med klarhet och helig visdom, att älska från de djupaste vibrationerna av ömsesidighet i våra hjärtan och att sedan manifestera livet från själens kall och genom heligt agerande.

  De väcker kontakten till vår andliga resa, vårt inre hem och återför kontakten med själen och källan till vårt liv.

  Victor Forselius - Hatun Apuchen

  -------------------------------------------------------

  Föreläsningen hålls måndagen den 29 oktober kl 18.30 till 21.30 på EcoCafeèt i Östersund. Föreläsningen kostar 250kr per person och gott fika går att handla inhandla på Cafeét. Betalningen sker KONTANT på plats.

  Anmälan till föreläsningen och bokning av behandlingar görs genom Helena Danielsson på nummer 070-315 71 82.
  Det är viktigt att du kontaktar Helena via telefon eller sms senast den 28/10 för att delta. (Har ni anmält er till föreläsningen förväntas ni komma då det finns ett begränsat antal platser).

  Plats: Ecocaféet, Storgatan 26, Östersund

  Hemsida: www.qeromedicine.com

  Varmt Välkommen!
  Tukuy Sonqoymanta, "Av hela mitt hjärta"
  Victor Forselius – Hatun Apuchen
  & Helena Danielsson
  Kl 18.30 - 21:30

  Pris: 250 kr.

 •  30 OKTOBER 2018
  Ät dig friskare - Birgitta Höglund och Börje Karlsson
  LÄS MER

  ARRANGÖR: Ecocaféet

  Välkommen till höstens exklusiva föreläsning på Ecocaféet - 2inspire!

  En avsmakningsmeny komponerad av Birgitta Höglund speciellt för kvällens gäster…
  Du möter två föreläsare som berättar om hur man på livsavgörande sätt kan skapa stora hälsoförbättringar genom ändringar i kosten…
  Samtal och frågestund med föreläsarna…
  …och prima fina erbjudanden.

  Hur blev Birgitta Höglund och Börje Karlsson av med fibromyalgi, allergi och värk m.m. och fick mycket bättre liv?
  Hur äter man sej friskare?

  Birgitta Höglund är ett av Sveriges största namn inom LCHF och Paleo, med gedigen erfarenhet och kunskap inom kost och hälsa.
  Hon har dessutom gjort en stor egen hälsoresa.
  Efter arbetet som kock leddes hon via mångåriga problem med fibromyalgi och ryggsmärtor till ett utforskande av hur man bygger hälsa genom kosten.
  Tack var detta har hon idag ett skapat ett aktivt liv med ny karriär som matbloggare om LCHF, författare av flera kokböcker, föreläsare och inspiratör.

  Börje Karlsson är Östersunds egen stora hälsoinspiratör, Diplomerad hälsorådgivare och ägare till Ecocaféet - 2inspire, och även han har skapat tillfrisknande och stabil god hälsa genom att göra nya kostval.
  Efter att ha upplevt hur han blev fri från allergier och värk genom sina förändringar i kosten vill han inspirera och stödja andra till att skapa mer livskvalitet. Han startade därför Ecocaféet - 2inspire med dess helt unika koncept av hälsosam mat med Raw, LCHF och Paleo, gluten- och sockerfritt, föreläsningar och terapeuter - helt enkelt kunna erbjuda en helhetssyn på hälsa.

  Under kvällen kommer Börje även ge er två fina erbjudanden som gäller enbart denna kväll - välj ett av dem eller kombinera dem.
  Och Birgitta kommer att signera och erbjuda köp av hennes böcker.

  Kort sagt - detta blir en unik kväll med njutning för både smaklökar och mage, och inspiration för hjärna och hjärta.
  Varmt välkommen!
  Pris: 250 kr.
  Obs! Begränsat antal platser!
  Sista anmälningsdag är fredag 26 oktober.

  Anmälan: genom att betala senast fredag 26 oktober:
  * Med kort eller kontant här på Ecocaféet,
  eller
  * Med Swish 1234 6774 72
  Var beredd att visa upp mobilen med den skickade betalningen när du kommer till föreläsningen.

  Plats: Ecocaféet - 2inspire Storgatan 26, Östersund
  Tid: 18:30 - 21:00

   

 • 4 NOVEMBER 2018
  Julfrid utan stress!
  LÄS MER6

  ARRANGÖR: Ecocaféet och Vuxenskolan

  En föreläsning som tar upp fem områden som kan vara mycket stressande med julen.
  Det kan vara svårt att ta sig ur vanor, bara för att det "alltid varit så". Ändå vet vi alla att jularna blir bättre om vi firar på det sättet som passar oss bäst.

  Hur vill vi fria julen:
  Kanske vill vi vara hemma eller reas bort långt bort.
  Julmaten:
  Vill vi prova på något nytt? Finns det flera saker som många inte tycker om?
  Julbaket och godiset:
  Behöver vi baka allt? Hur många sorter? Går det att köpa?
  Julklapparna:
  Kanske boka in en köpdag långt innan jul. Kanske går det att begränsa.
  Alla avslutningar och mingel:
  Vill vi verkligen gå på alla fester? Kan vi avstå från några? Vill barnen gå på allt?

  Idag arbetar Ina Annerstedt som Tidskonsult, med personlig utveckling och stresshantering. Hon har länge haft ett intresse för just tid, planering och stress. Det är en väg att gå för att förebygga stress och ger oss ett smartare sätt att arbeta på. Hon har också mer en 30 års erfarenhet av personlig utveckling i olika former.

  Föreläsare: Ina Annerstedt
  Plats: Ecocaféet - 2inspire, Storgatan 26, Östersund
  Gratis!
  Anmälan: Klicka gärna i att du kommer!

  Varmt välkommen!
  Kl 14.00 - 15.00

  Pris: Gratis

 • 7 NOVEMBER 2018
  DMT 2.0 och Kroppens cannabinoida system - Jörgen Tranberg
  LÄS MER5

  ARRANGÖR: Ecocaféet

  Myter - Dogmer - Forskning - Fakta kring vårt cannabinoida system.
  Kvällsföreläsning: DMT & Medicinsk Hampa - En omänsklig möjlighet i vår mänskliga kropp

  Föreläsningen "Tallkottkörtelns mysterium - DMT gör dig obegränsad" har dragit fulla hus runt om i Sverige. Nu kommer uppföljaren, som är en fortsättning på tallkottkörtelns relation till vårt ganska nyupptäckta Endocannabinoida system (ECS), alltså vårt kroppsegna cannabinoida system.

  Om man tittar på forskningen på dessa ämnen så kan man konstatera att molekylstrukturerna i DMT och det cannabinoida systemet sannolikt innebär att vi kan utveckla en fördjupad medvetenhet och i förlängningen skapa en bättre hälsa, oavsett hälsotillstånd och förutsättningar. Låter otroligt?

  Forskarna runt om i världen studerar just nu för fullt ett ämne som heter CBD som finns i växten hampa. Detta ämne tycks spela en mycket viktig roll i vår kropps förmåga att läka sig själv. Men många år av missförstånd kring detta ämne, samt förbud och generaliseringar har lett till att vi inte får i oss några cannabinoider, även fast vår kropp tycks vara byggd för att använda dem.

  I hampan finns hundratals molekylstrukturer, men de mest omdebatterade är CBD och THC. Idag finns mycket lite skrivet om DMT och det cannabinoida systemet och även mycket lite forskning som binder ihop dessa ämnen och bygger broar mellan olika läror.

   

  Magin i alla biokemiska ämnen är att allt integrerar och möjligheten ligger alltid i helheten och aldrig i enskilda molekyler, ämnen eller metoder. Därför är brobyggande diskussioner så oerhört viktiga. Ingen människa är en enskild entitet. Vi är alla komplexa varelser med sammansättningar av ämnen, molekylstrukturer och biokemiska ämnen. Lägg sedan på alla våra psykologiska och filosofiska sidor.

   

  Men det finns fortfarande ett mysterium gällande tallkottkörtelns möjlighet och forskarna har relativt nyligen upptäckt det endocannabinoida systemet. Bron mellan dessa ämnen är oerhört intressant att titta på. Vad de har gemensamt är att de ser ut att ha en mycket högpotenterad, högfrekvent frisättning av energi i vår cellbiologi.

   

  Detta och mycket mer kommer vi att presentera på vår föreläsning.

   

  Jörgen Tranberg är en föreläsare som tänjer på sina naturvetenskapliga gränser och tänker utanför ramarna för att bygga filosofiska tankegångar in till vår djupare visdom. Kvällens föreläsning tar upp högaktuella och viktiga ämnen som kommer väcka många tankar, frågor och bidra till att skapa intresse för dessa ämnen. Academy Compassion tittar på olika teorier utifrån vetenskapliga grunder och arbetar för att väcka tankar och frågor i olika aktuella ämnen för att hålla dessa vid liv. Något som vi anser är oerhört viktigt för människans utveckling.

  Datum: 7 november
  Tider: 18.00 - 20.45
  Plats: Ecocaféet - 2inspire, Storgatan 26,
  Östersund

 • 8 NOVEMBER 2018
  Ta fram din Inre styrka - Morgan
  LÄS MER4

  ARRANGÖR: Ecocaféet

  En inspirationsföreläsning med Morgan Olofsson om
  hur healing kan hjälpa dig!

  Morgan är en av författarna till boken "12 Healers tankar om Healing", som Johan Bang tagit initiativet till och sammanställt.

  Du få också ta del av ett fint erbjudande:
  Kvällens erbjudande gällande fram till jul! Boka en healingsession med Morgan till ordinarie pris (900 kr) och du får boken "12 healers tankar om healing" (värde 149 kr) som gåva.

  Under den fr-lö 9-10 nov har du extra möjlighet att boka Reconnective healing med Morgan. Boka gärna i förväg via Ecocafeet.
  https://www.bokamera.se/ECOCAFEET/BookTime?Event=61638

  Pris:
  Ecocafeet bjuder på inträdet - 200 kr - till denna fantastiska inspirationsföreläsning!
  Tid: 8 november 18.30 - 19-30
  Plats: Ecocaféet - 2inspire, Storgatan 26, Östersund

  Morgan Olofsson, www.6esinne.se
  Johan Bang, www.healingpower.se

  "Idag är en bra dag 😊null

  Varmt välkommen!


  Kl 18.30 - 19:30

  Pris: Gratis föreläsning.

 •  12 NOVEMBER 2018
  Är det sorg jag har?
  LÄS MER

  ARRANGÖR: Ecocaféet - 2inspire

  Sorg är den normala och naturliga känslomässiga reaktionen vid en förlust. Dödsfall, skilsmässor och allvarlig eller långvarig sjukdom är oftast smärtsamma. Att flytta, gå i pension, bli mobbad eller att förlora jobbet är exempel på andra förluster.

  Sorg är alla de ofta motstridiga tankar och känslor som våra förluster väcker inom oss som Ilska, förtvivlan, tomhet, frustration, lättnad etc.

  Du kanske går omkring med känslor som kan kännas outhärdliga och övermäktiga. Trötthet, håglöshet och oro kan vara annat som stör vardagslivet.

  Vad gör du med dessa känslor?

  Barbro Byström, certifierad handledare i sorgbearbetning, berättar om Svenska Institutet för Sorgbearbetnings pedagogiska metod som hjälp tusentals människor till läkning på ett enkelt och ett effektivt sätt.

  Måndag 12 november kl 18:30 – 20:30.
  Möjlighet finns att fika i pausen.

  Fri entré.
  Vill du reservera en plats skicka ett sms till Barbro 0738 477140.
  Det går även att ”spontankomma”.

  Varmt välkommen!
  Kl 18.30 - 20:30

  Pris: Gratis

 •  22 NOVEMBER 2018 - 18.30
  Drömmar kan hjälpa Dig - Föreläsning med Marie Cronskär
  LÄS MER

  ARRANGÖR: Hälsa i Samverkan

  Mer info kommer
  Kl 18.30 - 21:30

  Pris: Gratis för medlemmar (pris för ett års medlemskap: 100kr)

 • 26 NOVEMBER 2018
  Den nya tiden! - Victor Forselius
  LÄS MER

  ARRANGÖR: Ecocaféet

  Shamanen Victor Forselius:
  Jag önskar er varmt välkomna till denna helt nya föreläsning där vi djupdyker i människans ursprung och resa genom vår vandring på jorden.
  Känner du till dina förfäders ursprung?
  Källan som människan är sprungen ur och vandringen vi påbörjade för 50.000 år sedan. Här delar jag hur shamanska kulturer guidat människan och förberedde sig inför en ny och transformerande tid av uppvaknande. En ny tid vi idag lever i.

  En vis shaman sa en gång: Den moderna människan söker sanning utanför sig själv och vi blickar ut i universum för att förstå hur vi lever inom detta enorma kosmos. Vi söker oss till andra planeter och ändå förstår vi inte än vårt eget ursprung, människans ursprungliga natur, heller inte hur vi lever i rätt relation med den jord som födde mänskligheten. Än förstår vi inte jordens cykler, och har glömt hur vi genom oss själva kan lyssna till den kollektiva modern.

  Möt hur shamanska kulturer ser och lever i kontakt med tid på ett helt annat sätt än hur den moderna människan förstår tid. De lever i vad vi kallar cirkulär tid istället för inom den linjära tid vår moderna kultur drar sin energi och kunskap ifrån. Den cirkulära tiden ger ursprungsbefolkningar så som deras förfäder en kontakt till en del av universum och skapelsen som influerar deras verklighet. De följer än idag de uråldriga profetior deras förfäder lämnat efter sig tillsammans med healingprocesser och initieringar för att tappa in i ett nätverk av levande energi. Ett nätverk där de delar visdom och kunskap med en linje av medicinmän och kvinnor som förberett vägen för oss.

  Inka folket kallas för visdomsväktare då de hållit sina förfäders lära och visdom intakt tills idag då de genom ceremoni hjälper människan att uppleva människans essentiella natur då våra liv och verklighet guidades av vår själ och vårt ursprung.

  Dessa kulturer har talat om jordens 5:e profetia sen urminnes tider, den profetia och vibrationshöjning vi klev in i den 21 december 2012. Hur människan mötte det som Q´ero indianerna kallar för den största initieringen i mänsklighetens historia.
  Kom och lyssna till hur olika kulturer så som Maya, Aztekerna och Inkafolket talar om och förutspådde den tid vi idag lever i, vad den handlar om och vad som väntar oss i framtiden.

  Välkommen!
  Victor Forselius - Hatun Apuchen

  ---------------------------------------------------------------
   
  Under dagarna 27 - 29e November finns möjlighet att boka Inka shamansk healing, readings eller Initieringar med Victor, se nedan.

  Föreläsningen hålls måndag den 26e november kl 18.30 till 21.30 på Ecocafeèt i Östersund. Föreläsningen kostar 250kr per person och gott fika går att handla på cafeét.

  Betalning: KONTANT på plats.

  Anmälan och bokning:
  till föreläsningen och bokning av behandlingar görs genom Helena Danielsson på nummer 070-315 71 82. Det är viktigt att du kontaktar Helena via telefon eller sms senast den 25/11 för att delta. (Har ni anmält er till föreläsningen förväntas ni komma då det finns ett begränsat antal platser).

  Adress: Storgatan 26, Östersund

  Evenemangsfoto: Anna Thors

  Varmt Välkommen!
  Tukuy Sonqoymanta, "Av hela mitt hjärta"
  Victor Forselius – Hatun Apuchen
  & Helena Danielsson

  www.qeromedicine.se

  Kl 18.30 - 21:30

  Pris: 250 kr, betalas kontant, anmälan se ovan.

 • 23 NOVEMBER 2018
  Gratis föreläsning: Förbättra din hållning på 1 timma!
  LÄS MER8

  ARRANGÖR: Ecocaféet

  Rebecca Reis, Postural Tränare, Yogalärare och Kinesiolog från Örnsköldsvik kommer åter igen till Östersund och oss på Ecocaféet den 23, 24, 25 och 26 november för behandlingar och gratisföreläsning!

  Föreläsningen tar upp ämnen som hållning, smärtor/skador, hur känslor och hållning är sammanlänkat och hur du kan skapa funktionsoptimering via Postural Terapi och Yoga. 

  Du får en introduktion i metodiken som därmed ökar din förståelse kring hur kroppens alla leder/muskler samspelar. Du kommer också få svar på hur många olika symptom kan vara en och samma funktionella grundorsak. Har du t.ex. tänkt på att din högra fot kan vara orsaken till att din axel gör ont? Lär dig se samband du inte tänkt på förut. 

  Postural Yoga är en helt unik yogaform som vuxit fram ur grundpelarna inom Postural Terapi och Yoga. En smidig, lätt och avslappnad kropp som dessutom upplevs stark och stabil är en unik känsla – det är den Postural Yogans mål. 

  17.00 - 18.00 Föreläsning.
  18.00 - 18.30 Finns det även tid för frågor.

  Föreläsningen är gratis! Ingen föranmälan krävs men klicka gärna på "Kommer" i evenemanget så vi vet ungefär hur många vi blir.
  _______________________________________________

  INDIVIDANPASSADE TRÄNINGSPROGRAM

  Har Du värk, skador, kronisk smärta i muskler eller leder, behöver rehabilitering efter en operation, vill öka din prestationsförmåga eller bara vill förbättra din hållning?

  Passa på att boka en tid för ett individuellt möte med Rebecca och få ett för dig individanpassat träningsprogram!

  Rebecca, jobbar även med mentala blockeringar genom Inner Child Work och Shadow Work och är Certificerad Completion Process Practitioner utav Teal Swan. Under helgen kan även boka tid för att släppa mentala blockeringar och beteenden som inte längre gynnar dig.

  Pris: 1500:- för 90 minuter

  OBS: Tyvärr är de privata tiderna slut, men kom gärna på föreläsningen.
  Vi planerar för att hon ska komma tillbaka snart igen, mer om detta på föreläsningen.

  Välkomna!
  Kl 17.00 - 18.00

  Pris: Gratis

 • HÖSTEN 2018
  Här kommer snart ännu ett spännande event på Ecocafeet!
  LÄS MER9

  ARRANGÖR: Ecocaféet

  Mer info kommer
  Kl 18.30 - 21:30

  Pris:

KURSER & UTBILDNINGAR

Ecocaféet bygger nu även upp ett utbildningscenter, med en mängd olika utbildningar som kommer att erbjudas kontinuerligt.

 •  25-26 AUGUSTI 2018 - 11.30
  Kurs i självhypnos
  LÄS MER

  ARRANGÖR: Gestalthälsa

  Lär dig hypnotisera dig själv!

   

  Under två (2) intensiva dagar får du lära dig:

  *Vad hypnos är för något.

  *Hur du försätter dig själv i trance.

  *Hur du sedan använder detta tillstånd för att uppnå dina mål.

   

  Den här kursen är för dig som vill ha ett verktyg som ger dig stort inflytande över dina känslor, tankar och beteenden. Lär dig hantera stress, nervositet, rädsla, oro och framkalla bra känslor snabbt och enkelt.

   

  Priset är 850 kr/person inkl. moms

  Du anmäler dig och säkrar din plats genom att köpa kursen via vår hemsida. Klicka ovan där det står "biljetter" för att komma till vår sida där du kan köpa kursen eller klicka på denna länk:

  http://www.gestalthalsa.se/biljetter-40139154

   

  Vi håller till en trappa ned i Ecocaféets lokaler på Storgatan 26

  Både lördag 25/8 och söndag 26/8 börjar vi 11:30 och slutar 16:00.

  Paus för lunch mellan 13.00-14.00.

  Det finns 10 platser.

   

  Här är lite av det vi kommer att gå igenom under kursen:

  *Vad är hypnos och hur fungerar det?

  *Hur försätter man sig själv i trance?

  *Olika sätt att inducera trance?

  *Lär dig anpassa självhypnosen efter din egen personlighet.

  *Lär dig tekniker för att plocka fram bra känslor

  *Lär dig tekniker för att få ut jobbiga tankarna ur huvudet.

  *Lär dig tekniker för att ändra dina beteenden.

  *Massor av praktisk övning

   

  Kursledare är Mattias Högberg, behandlingspedagog, gestaltterapeut, cert. hypnosterapeut.

   

  Hoppas vi ses den 25:e augusti!

 • 3 OKTOBER - 21 NOVEMBER 2018
  Yogaflow 75 min med Lina Johansson
  LÄS
  MER

  ARRANGÖR: Ecocaféet

  I denna yogaform jobbar vi igenom hela kroppen med solhälsningar, stående positioner, twists och balansövningar i ett härligt flöde.

  För mig är det viktigare med känsla än det perfekta. Min förhoppning är att du ska känna att din kropp har fått jobba samtidigt som ditt sinne kan slappna av.

  Klassen passar alla nivåer och du behöver inte ha yogat förut för att vara med. Varje klass innehåller andningsövningar, asanas (yogapositioner) och guidad avslappning.

  9 tillfällen 3 oktober - 28 november.
  Drop in.

  Yogalärare: Lina Johansson
  Pris: 150 kr per gång.
  Tider: 18.30 - 19.45
  Betalas med kort eller kontant på Ecocaféet.

 •  9 OKTOBER - 20 NOVEMBER 2018
  Guidad meditation / djupavslappning 60
  min med Lina Johansson
  LÄS MER

  ARRANGÖR: Ecocaféet

  Guidad meditation / djupavslappning 60 min

  Djupavslappning för hela kroppen och sinnet. Under klassen ligger du ner samtidigt som jag steg för steg guidar dig genom din kropp så att varje muskel får slappna av. Kan hjälpa till att lösa upp mentala och fysiska spänningar, ger ökad koncentration och kan också användas som återhämtning om du sovit dåligt under en period. Det sägs att effekten av 20-30 minuters djupavslappning kan jämföras med tre-fyra timmars sömn.

  4 tillfällen, varannan vecka. 9 och 23 okt, 6 och 20 nov.
  Drop in.

  Yogalärare: Lina Johansson
  Tider: 18.30 - 19.30

  Pris: 150 kr per gång.
  Betalas med kort eller kontant på Ecocaféet.

 •  26-28 OKTOBER 2018
  Munay-Ki kurs -Att ge från ditt hjärta!
  LÄS MER

  ARRANGÖR: Ecocaféet

  Uråldriga profetior från Anderna talar om en ny tid.
  Denna tid som vi idag lever i är en period av stor förändring, en tid där vi kan göra en fantastik skillnad i världen. De förutsäger ett nytt steg i människans evolution, att en ny andlig människa växer fram inom var och en av oss och tar sin plats på jorden. En person med visdom och kraft som lever fri från rädsla och vandrar i sin sanna natur, i sitt fulla potential och blir förvaltare av allt liv på jorden.

  Munay-Ki kommer från Inka Indianernas språk quechua; som betyder "jag älskar dig." Munay-Ki är nio initieringar för att bli och vandra som person med nytt medvetande som har accepterat förvaltarskap för hela skapelsen. Riterna som förs vidare via Munay-ki är gemensamma för alla shamanska traditioner, även om de uttrycks i olika former och stilar i olika kulturer. De härstammar från stora initieringar från Hindus dalen som fördes till Amerika av de första medicin män och kvinnor som korsade Berings sund från Sibirien under istiden för ca 30.000 år sedan.

  Dessa modiga resenärer påbörjade en resa som än idag ekar och påverkar världen.

  Munay-kins förändring inom oss:
  Genom att säga ja till denna kurs kommer ni att säga ja till en fantastisk resa i era liv. En resa där ni kommer att se och uppfatta världen genom nya ögon, se med nya perspektiv och ta er genom motgångar med en ny och djupare styrka. När ni kliver ur kursen efter tre dagar bär ni informationen att vandra som en ny människa om ni så vill, att nu kunna vandra från en plats där ni drömmer en ny dröm om ett liv av framgång både fysiskt som i din själ. När vi bryter oss fri från begränsande tankar och mönster via ceremoni lämnas istället rum för att nytt liv skapas runt oss. Att nu bära med oss styrkan och möjligheten att styra ditt eget öde och vandra med glädje, vänskap och harmoni.

  Munay-Ki hjälper oss att omsluta och manifestera fred inom oss själva. Att skapa en ny livskarta av möjligheter, harmoni och medvetenhet.

  Jag är hedrad att bjuda in dig att ta steget in i den Inka Shamanska traditionens Visdom, Healing och djupa personliga utveckling.

  Lärare: Victor Forselius - Hatun Apuchen

  ---------------------------------------------------------------
   
  Info:
  Kursen kommer att hållas 26-28 oktober av Victor Forselius och du investerar 3900kr.

  Vi börjar varje dag kl 09.00 och avslutar dagen vid kl 21.00 men det kan hända att vi under vissa dagar drar över tiden eller i vissa fall slutar lite tidigare.
  Det som ingår i kursen är; Fika Kaffe/te, kaka och frukt under hela helgen, Föreläsning, Sammanfattningshäfte, Ceremonier, Meditationsövningar, Riter och Munay-ki stenar.


  OBS lokalen!
  Adress: Litsvägen 31, Östersund
  Kontakta Helena Danielsson – Tel: 070-315 71 82
  Mail: Mariahelena.danielsson@hotmail.com
  (För mer kursinformation och registrering)

  Mer information om Munay- Kins 9 Riter finner ni på min hemsida: https://qeromedicine.se/att-ge-fran-ditt-hjarta/

  * Detta händer under en dag:
  I allmänhet kommer varje dag innehålla meditation, undervisning, helig rörelse och dans (rörelser öppnar och för oss i kontakt med vårt själsliga plan), helande, praktiska sessioner, demonstrationer, övningar och processer. Under kvällarna samlas vi runt levande ljus och ceremoni.

  Varmt välkommen att ta del av dessa läror för att skapa en ny väg, en ny styrka för att styra ditt öde mot den väg som skapas av dina drömmar. Finn din egen inre healingkraft och ditt ursprungliga ljus genom djup healing och ceremoni.

  Varmt Välkommen!
  Tukuy Sonqoymanta, "Av hela vårt hjärta"
  Victor Forselius – Hatun Apuchen
  Helena Danielsson
  www.Qeromedicine.se

 • 27-28 OKTOBER 2018
  Kurs - bli Regndroppssterapeut!
  LÄS
  MER

  ARRANGÖR: Ecocaféet - 2inspire

  Bli Regndroppssterapeut!

  För rygghälsan, immunförsvaret och välmåendet!

  Regndroppstekniken är en ljuvligt väldoftande behandling på fötter och rygg med ekologiska eteriska oljor som stödjer rygghälsan och immunförsvaret, och är känslomässigt upplyftande.

   

  Utbilda dig för hemmabruk eller till regndroppsterapeut!

  Alla kan lära sig regndropp! Efter en enda utbildningsdag kan du stödja hälsan hos dina nära och kära med regndroppsbehandlingar. Vill du börja ta betalt kan du komplettera utbildningen med nio träningsbehandlingar och ytterligare en kursdag till diplomerad regndroppsterapeut.

   

  Regndroppstekniken är tre behandlingar i en.

  * Lakota-indianernas ljuvliga, fjäderlätta fingerrörelser på ryggen som stimulerar nervsystemet.

  * Vitaflex från Tibet som är en fingervickningsteknik som skickar impulser i kroppens elektriska system till

  blockeringar för att lösa upp dem.

  * Den uråldriga insmörjningen med ekologiska eteriska oljor, som är växternas skyddande och livgivande

  vätska och som ökar antioxidant-aktiviteten i hela kroppen.

   

  Både mottagaren och givaren upplever ofta också en känslomässig balans och glädje av de väldoftande oljorna, genom att de snabbt via doftsinnet kommer in i hjärnans känslocenter, amygdalan, och stödjer processerna där. Eteriska oljor ökar kroppscellernas upptag av syre, näring och negativa joner. De stärker muskel- och nervcellers elektriska signalsystem och höjer kroppens antioxidantkraft, dvs förmågan att motstå åldrandets nedbrytning av kroppen. Regndroppsoljan timjan fördubblar t.ex. antioxidanthalten i hela kroppen*.

   

  Läs mer om kursen på http://regndroppskurser.se

   

  För den som vill genomgå diplomering kommer det att finnas tillfällen för detta under våren.

   

  Kursledare: Börje Karlsson, Ecocaféet

   

  Datum: 27-28 oktober

  Tider: 9-18 båda dagarna

  Plats: Ecocaféet, Storgatan 26, Östersund

   

  Kostnad: 1.500 kr.

  Betalas: på plats när kursen börjar (kort, kontant, Swish).

   

  Anmälan: senast onsdag 24 oktober genom att mejla namn och telefonnummer till info@ecocafeet.se

   

  Ytterligare information: ring Ecocafeet 063 779077 och lämna meddelande med namn och telefonnummer, så ringer Börje upp.

   

  Välkommen!

 • 8 DECEMBER 2018
  Kurs - bli Regndroppsterapeut! BörjeKarlsson
  LÄS
  MER

  ARRANGÖR: Ecocaféet - 2inspire

  Kurs - bli Regndroppssterapeut!

  För rygghälsan, immunförsvaret och välmåendet!
  Regndroppstekniken är en ljuvlig, väldoftande behandling på fötter och rygg med ekologiska eteriska oljor som stödjer rygghälsan och immunförsvaret, och är känslomässigt upplyftande.

  Utbilda dig för hemmabruk eller till regndroppsterapeut!
  Alla kan lära sig regndropp! Efter en enda utbildningsdag kan du stödja hälsan hos dina nära och kära med regndroppsbehandlingar. Vill du börja ta betalt kan du komplettera utbildningen med nio träningsbehandlingar och ytterligare en kursdag till diplomerad regndroppsterapeut.

  Regndroppstekniken är tre behandlingar i en.
  * Lakota-indianernas ljuvliga, fjäderlätta fingerrörelser på ryggen som stimulerar nervsystemet.
  * Vitaflex från Tibet som är en fingervickningsteknik som skickar impulser i kroppens elektriska system till
  blockeringar för att lösa upp dem.
  * Den uråldriga insmörjningen med ekologiska eteriska oljor, som är växternas skyddande och livgivande
  vätska och som ökar antioxidant-aktiviteten i hela kroppen.

  Både mottagaren och givaren upplever ofta också en känslomässig balans och glädje av de väldoftande oljorna, genom att de snabbt via doftsinnet kommer in i hjärnans känslocenter, amygdalan, och stödjer processerna där. Eteriska oljor ökar kroppscellernas upptag av syre, näring och negativa joner. De stärker muskel- och nervcellers elektriska signalsystem och höjer kroppens antioxidantkraft, dvs förmågan att motstå åldrandets nedbrytning av kroppen. Regndroppsoljan timjan fördubblar t.ex. antioxidanthalten i hela kroppen*.

  Läs mer om kursen och beställning av oljor inför kursen på http://regndroppskurser.se och http://regndroppskurser.se/kursinfo/
   
  För den som vill genomgå diplomering kommer det att finnas tillfällen för detta under våren.

  Kursledare: Börje Karlsson, Ecocaféet

  Datum: 8 december
  Tider: 9-18
  Plats: Ecocaféet, Storgatan 26, Östersund

  Kostnad: 1.500 kr.
  Betalas: på plats när kursen börjar (kort, kontant, Swish).


  Anmälan: senast måndag 3 december genom att mejla namn och telefonnummer till info@ecocafeet.se

  För ytterligare information: ring Ecocafeet 063 779077 och lämna meddelande med namn och telefonnummer och ärende, så ringer Börje upp.

  Välkommen!

 •  8 DECEMBER 2018 - 09.00
  RDT
  LÄS MER

  ARRANGÖR: Ecocaféet

  Dag för repetition och diplomering av tidigare kursdeltagare.

 • FEBRUARI 2018 15.00
  8-veckors Mindfulnesskurs
  LÄS MER

  ARRANGÖR: Ecocaféet

  Kursen vänder sig till dig som känner att du vill ha verktyg för att hantera stress, oro, nedstämdhet eller sömnsvårigheter. Den vänder sig också till dig som känner att du är intresserad av din egen personliga utveckling.


  Kursen innehåller alla övningar som ingår i MBSR (Mindfulnessbased stress reduction) och har dessutom ett unikt upplägg med inriktning på din egen utveckling som individ. Kursen är på sammanlagt 20 timmar.


  Kursen är upplagd på 8 tillfällen.

  Ett kurstillfälle i veckan, varje kurstillfälle är 2,5 timme

  I kursen ingår Här- och nu-programmet med CD-skivor och en "utvecklingsbok" samt våra praktiska kort kring de sju attityderna. Övningarna går även att ladda ner som ljudfiler i t ex telefon eller dator.

  Efter avslutad kurs erbjuds du 3 individuella coachingtillfällen till ett förmånligt pris.

  Kursen är upplevelsebaserad. Vid varje lektionstillfälle får du träna på olika meditations-tekniker, kroppsscanning och enkla yogarörelser. Varje tillfälle innehåller också ett teoripass, med fokus på din egen utveckling som individ.

  Kursen bygger på att du tränar själv mellan varje träff med hjälp av de olika ljudfiler och/eller de CD-skivor du får. Hemuppgifter ingår varje gång. Det är uppgifter som du gör för din egen skull, de behöver inte redovisas, däremot går vi igenom om du blivit medveten om något kring hemuppgiften. Kanske finns det något du vill dela med dig av till de övriga i gruppen.

  Vi använder oss av det forskningsbaserade Här- och nu-programmet, utvecklat av Mindfulnesscenter, med CD-skivor med meditationer, kroppsscanning och Mindful Yoga. (Övningarna kan även laddas ner i dator, telefon eller dyl). Vi använder oss också av våra praktiska kort kring de sju attityderna Acceptans, Tålamod, Tillit, Avstå från att värdera och döma, Släppa taget, Avstå från att sträva och kämpa, Nyfikenhet.

  Pris
  Privat: 4 400:- inkl moms, det finns möjlighet att dela upp betalningen på 2 ggr. Du betalar då halva avgiften innan kursstart och resterande efter 1 månad.

  Företag: 6 200:- exkl moms

  Plats: Ecocafeet, Storgatan 26, Östersund

  Start: Tisdagar 15.00 - 17.30
  Startar när kursen är fullbokad, tidigast 2 oktober 2018

  Instruktör: Annelie Uhlander Gundt

  Anmälan: mindfulnessicentrum.se/index.php?page=kontakt

  Högsta deltagarantal: 8 personer.

   

Telefon: 063-779077   I   E-mail: info@ecocafeet.se   I   Adress: Storgatan 26 ÖSTERSUND